סוללות בטכנולוגיות מתקדמות של STIHL

STIHL גרמניה 

 

פיתוח עצמי של חברת STIHL

במבט ראשון, לטכנולוגיית ההפעלה בסוללות אין כל כך קשר למוצרי בנזין. אך בבדיקה עמוקה יותר, מתברר מהר מאוד שהפיתוח של כלים נטענים מקשר שפע של ידע חדש והמון ניסיון מתחומים אחרים. קחו לדוגמה את ה-  .STIHL AP 300S

מארז הסוללות החדש הזה הוא תוצר של שיטות חדשות וחדשניות, שמבוססות על בסיס הידע הקיים ומומחיות שהתפתחה לאורך עשרות שנים. 

01

הרעיון שבמוצר

מחלקה: עיצוב מערכת מארזי סוללות

 

הכל מתחיל ברעיון. ולפעמים, הרעיון מופשט וברור כשמש בו-זמנית: כוח רב יותר למסור שרשרת חדש באמצעות שימוש במארז סוללות, שיהפוך לאבן הליבה של הדור החדש של סוללות STIHL למנוע החדש יהיה הספק של יותר מ - 2.1 קילוואט בתפוקת כוח - הרבה מעבר לכל מה שזמין כיום בשוק. על-מנת להפוך את הרעיון הזה למציאות, כל צוות הפיתוח חייב לפתח יכולות חדשות ותחומי ידע חדשים, אך לא בצורה המופשטת - הם גם כמובן יכולים להסתמך על המאגר הפנימי הנרחב של הניסיון והמומחיות, שהתפתחו לאורך עשרות שנים.


טכנולוגיית ההפעלה בסוללות
הביצוע ואבטיפוס ראשוני

02

הביצוע ואבטיפוס ראשוני

 

מחלקה: עיצוב מערכת מארזי הסוללות, חומרים, טכנולוגיה וטריבולוגיה (תורת החיכוך)

 

איזה סוג תא יכול לעמוד בדרישות החדשות? איך ניתן לרתום בצורה בטוחה ויעילה זרמים חשמליים גבוהים יותר? שלב הרעיון מערב הרבה מפגשים, חישובים, בדיקות וירטואליות ובעולם האמיתי ובנוסף לכך, בחינות

עוצמה, בטיחות ועמידות של התאים החדשים. אחד האתגרים הגדולים ביותר הוא היכולת להכיל כמות גדולה יותר של זרם.

על מנת להגיע לרמה הנכונה, ה-STIHL AP 300S  תוכנן עם כמות עצומה של 30 תאים, אשר כולם מקושרים אחד לשני, כדי לשחרר עוצמה שמעולם לא הייתה אפשרית לפני-כן. ויחד עם זאת, זה אינו האתגר היחיד.

החומרים וטכניקות החיבור הקיימות כיום, אינן מסוגלות להתמודד עם רמות העוצמה הרצויות. על-מנת לפתח שיטה חדשה וחדשנית, יש צורך ברעיונות וחומרים חדשים .

שיטות חישוב הזרימה

03

הדמיה ואופטימיזציה

 

מחלקה: שיטות חישוב הזרימה

 

סימולציות של מכניקת המבנה והתכונות התרמיות מתחילות כאשר אבי טיפוס מורכבים ולפעמים, אפילו עוד לפני-כן. הדבר נכון הן למוצרים נטענים והן למוצרים המסורתיים, המונעים באמצעות בנזין. בשני המקריםהסימולציות מסייעות למהנדסים לחקות תהליכים מורכבים ובכך מאפשרות לבצע שיפורים ממוקדים, כבר בשלבים מוקדמים של תהליך הפיתוח ובעקבות זאת, מצמצמים את המספר הכולל של מחזורי הבדיקות בתהליך הפיתוח. המארזים החדשים עוברים בנוסף את בדיקות הבטיחות הראשונות שלהן, לרבות מבחני נפילה שהן

צריכות לעבור לפני שיאושרו, על גבי המחשב. המשוב מתוך הסימולציות מגיע במהירות למפתחי המוצר, כך שהם יוכלו לשפר את העיצוב. זוהי נקודה מאוד חשובה, שכן פיתוח המעטפת של STIHL AP 300S נעשה באופן עצמאי ע"י חברת STIHL.

הדמיה ואופטימיזציה

"הגישה שלנו היא לרתום את הידע שרכשנו מתוך פיתוח מוצרי הבנזין לפתרון בעיות חדשות בטכנולוגיית הפעלת כלים

ע"י סוללות ומשם, להתרחב לתחומי מיקוד חדשים."

HENRIK GAUL, מנהל מחלקת פיתוח מארזי הסוללות

קביעת תוקף מארזי הסוללות

04

בדיקות

 

מחלקה: קביעת תוקף מארזי הסוללות

 

אבי טיפוס של מארזי הסוללות החדשים עומדים למבחן ובדיקה במעבדות החברה.

מגוון רחב של בדיקות מבוצעות כדי לעזור ולחשוף בעיות פוטנציאליות בעיצוב, בצורתן החזותית או בשימוש. הבדיקות מתמקדות בנושאים כמו הטמפרטורה המקסימלית בזמן הטעינה והפריקה. חשיפה לקצרים ועומסים חשמליים מלאכותיים, על מנת לאשש את העובדה שהם עומדים גם בדרישות הבטיחות הקפדניות.

תוחלת החיים של מארז הסוללות ועמידותו, הן גם חלק משלב הבדיקות המקיף של תהליך הפיתוח. ולאורך התהליך, חברת ANDREAS STIHL עומדת בהצלחה בסטנדרט הגבוה ביותר. כל המוצרים החדשים שפותחו, חייבים לעמוד בסטנדרטים האיכותיים והקפדניים של החברה עצמה.

ייצור סדרתי

05

ייצור סדרתי

 

מחלקה

פיתוח מוצר: מארזי סוללות ומטענים, פיתוח ייצור מתקדם ופיתוח אסטרטגי של מוצרים

 

שיטת החיבור החדשה המשמשת לחיבור 30 התאים שב - STIHL AP 300S היא חלק ממה שהופך את המוצר למיוחד. היא מאששת מחדש את האסטרטגיה של חברת STIHL למנהיגות טכנולוגית.

 STIHL היא אחת מהחברות הראשונות בעולם שהשתמשה בתהליך ריתוך באמצעות לייזר למארזי הסוללות שבקטגוריית הכלים הנטענים.

חיבורי העופרת, הדקים יותר מחצי מילימטר, מרותכים למסופי התאים באמצעות שימוש בלייזר מדויק. הדרך לפיתוח השיטה החדשנית הזו עירבה כמות משמעותית של בדיקות וסימולציות בכדי להשיג את הביצועים האופטימליים, שלא לציין את הדיונים המקיפים עם השותפים החיצוניים והתוצאה?

תהליך ריתוך הלייזר נמצא בשימוש כיום עבור ייצור ה- AP 100, 200, 300 וה- AP 300S

כמו כן עבור ה- AR 2000L, 3000L שבמתקני הייצור של חברת  ANDREAS STIHL

עבור סוללות הגב - STIHL AR 3000L צוות הייצור מתבקש לחבר לא רק 30 תאים, אלא 90 תאים. הדבר ניתן לביצוע רק בזכות השימוש בשיטה החדשה.

.

מארזי סוללות ומטענים, פיתוח ייצור מתקדם ופיתוח אסטרטגי של מוצרים
סוללות סטיל

מה מניע אותנו ?

החזון שלנו .

 

ANKE KLEINSCHMIT

הינה חלק מחבר המנהלים של STIHL AG , שאחראית למחקר והפיתוח, מאז יולי 2019 . לפני כן,

היא הייתה אחראית על מפעל טכנולוגי להנעת רכבות Daimler AG,  שם היא דחפה קדימה את תהליך הדיגיטציה של פעילויות הייצור, בין שאר יוזמותיה

.

גברת KLEINSCHMIT, את חלק מחבר המנהלים למחקר ופיתוח של חברת STIHL כבר כמעט שנה כיום. אם תוכלי לתאר את החודשים האחרונים רק במילה אחת, איזו מילה זו תהיה ?



ANKE KLEINSCHMIT : (צוחקת) מלא באירועים היא כנראה המילה שמתארת הכי טוב את 2019 . זה מאוד מרגש עבורי להיות חדשה בחברת STIHL ולהכיר את החברה, את האנשים ואת התרבות. אני גם חושבת שזה חשוב לחוות את המוצרים, להגיע כדי לזהות אותם ולהנות מהם .

באילו תחומים את חושבת שתתמקדי בעבודתך בעתיד?

 

ANKE KLEINSCHMIT : כרגע אנחנו עובדים על אופטימיזצית תהליך פיתוח המוצר - ולא רק במקום אחד או שניים, אלא לאורך כל הממשקים. בנוסף, אנחנו גם עובדים במרץ על נושאים חדשים לגבי המוצר: מה מבדל את מוצרי STIHL ומה אנחנו רוצים לייצג בתור מותג? עבורי, המקום אליו אנחנו מעוניינים להגיע בעתיד הוא הגורם החשוב ביותר ואני מדברת על כך המון, גם עם הצוות שלי וגם עם כל שאר המחלקות .

 

המוצרים הנטענים של חברת STIHL  נמצאים תחת ביקוש גדול והם מתקדמים למקומות נוספים בכל

העולם. זה גם כן אומר, שהם תופסים את מקומם של מוצרי הבנזין מהר יותר משהיה צפוי. עם אילו משימות מפתחי המוצר של חברת STIHL נאלצים להתמודד בהקשר הזה ?

 

ANKE KLEINSCHMIT: יש לנו מומחיות רבה במוצרי בנזין, שאותה אנחנו מעוניינים לשמר. אלו הם - ותמיד יישארו מוצרי הליבה שלנו. אך זה הכרחי עבורנו להשקיע בטכנולוגיות חדשות גם כן. זה אומר לא רק כלים נטענים, אלא גם מערכות אקולוגיות ומודלים עסקיים חדשים לחלוטין, בהם אנחנו צריכים לחשוב כיצד אנחנו תופסים מחדש את המקום שיתפנה מדגמי הבנזין

.

כיצד חברת STIHL  תכבוש מחדש את המנהיגות הטכנולוגית היום ועם הפנים אל העתיד ?

 

ANKE KLEINSCHMIT: באמצעות פיתוח מתקדם נוסף. המטרה היא לזהות את הטכנולוגיות הרלוונטיות והחדשניות בזמן הנכון. היעד שלי עבורנו הוא לפתח חזון ברור של מה חברת STIHL מייצגת בעתיד, כולל באילו תחומים עסקיים היא תפעל ואילו ציפיות יהיו ללקוחות עבור המוצרים שלנו. אנחנו צריכים להתמודד עם המשימה הזו שמונעת באמצעות החזון שלנו. אנחנו לא חייבים תמיד להיות הראשונים בשוק, אבל אנחנו צריכים להיות בטוחים שאנחנו רואים את עצמנו כחלק מהטובים ביותר.

 

גברת KLEINSCHMIT, תודה לך ששוחחת איתנו .

ANKE KLEINSCHMIT